Nieuw gezicht bij Nieuwsuur

Nieuw gezicht bij Nieuwsuur

Eelco Bosch van Rosenthal is vanaf deze zomer als inval-presentator te zien bij Nieuwsuur (NTR/NOS). Samen met Joost Karhof zal hij vervanger zijn van de vaste anchors Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke, die het merendeel van de uitzendingen zullen blijven presenteren. Eelco Bosch van Rosenthal is sinds 2013 verslaggever bij Nieuwsuur en was daarvoor onder meer VS-correspondent voor de NOS. Op zaterdag 23 juli maakt hij zijn presentatiedebuut bij Nieuwsuur.

Eelco Bosch van Rosenthal begon in 2000 als buitenlandredacteur bij de NOS. Hij werd (politiek) verslaggever en vanaf 2007 tot 2012 correspondent in de Verenigde Staten, waar hij onder meer de presidentsverkiezingen in 2008 en 2012 heeft verslagen. Als presentator werkte Bosch van Rosenthal o.a. mee aan de NOS-series Het Koninkrijk, over kleine verhalen uit de grote geschiedenis van 200 jaar koninkrijk. Dit najaar is hij ook presentator van de VPRO-serie Droomland Amerika, waar ook in Nieuwsuur aandacht voor zal zijn.

Hoofdredacteur Joost Oranje noemt de keuze voor Eelco Bosch van Rosenthal logisch: “Eelco is een doorgewinterd tv-journalist met ervaring in binnen- en buitenland en dat laat hij al jaren bij Nieuwsuur zien. Hij heeft al enige ervaring met presenteren en ook als correspondent was de camera hem natuurlijk niet vreemd. De screentests die we hebben gedaan bevestigen het beeld van een prettige, gedegen journalist die ook goed kan interviewen, precies wat we nodig hebben bij Nieuwsuur.”

Nieuwsuur is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de ankers van de Nederlandse journalistiek”, aldus Eelco Bosch van Rosenthal. “De redactie barst van het talent en vooral ook op het gebied van buitenlandberichtgeving zijn de ambities hoog. Ik vind het eervol om hieraan straks in een nieuwe rol af en toe een bijdrage te mogen leveren, naast mijn reguliere werk als verslaggever.”

Nieuwsuur  (NTR/NOS)
Dagelijks om 22.00 uur, NPO 2

Deel dit artikel