Nieuw gezicht in Rondje Binnenhof: Gerri Eickhof

Nieuw gezicht in Rondje Binnenhof: Gerri Eickhof

Met de verkiezingen in zicht gaat ook de populaire NOS YouTube-serie Rondje Binnenhof een andere fase in. Een nieuw, maar bekend gezicht maakt zijn opwachting: Gerri Eickhof. Hij is de opvolger van Herman van der Zandt, die per 1 januari de NOS verruilt voor KRO-NCRV.

Eickhof wordt in de aflevering van vandaag geïntroduceerd: “Het lijkt me heel leuk om te doen: een online serie biedt veel meer ruimte dan een televisieverslag om eens wat langer bij de dingen stil te staan. En het is natuurlijk extra aantrekkelijk doordat er verkiezingen aankomen die – door het vertrek van veel politieke kopstukken – anders zijn dan anders”.  

Eickhof heeft tientallen jaren verslaggeverservaring bij de NOS. Aanvankelijk in het buitenland, waaronder ook in oorlogssituaties, en de laatste jaren in het binnenland. Hoewel hij in een grijs verleden tijdens het zomerreces weleens inviel voor Haagse collega’s, beschouwt hij het politieke wereldje vooral van de buitenkant.  

Marleen de Rooy en Xander van der Wulp kijken uit naar het maken van Rondje Binnenhof met Eickhof: “Hoe zeer wij Herman ook gaan missen, we hebben veel zin om Gerri mee op pad te nemen in Den Haag. Vooral in deze politiek belangrijke tijd, proberen we een kijkje achter de schermen te bieden en vragen te stellen die mensen thuis hebben.

Wij denken dat Gerri, met zijn sterke persoonlijkheid en scherpe observaties veel kan bijdragen, nu hij deze verkiezingscampagne eens van dichtbij kan volgen.”

Rondje Binnenhof begon in januari 2021. Xander van der Wulp en Marleen de Rooy nemen de politieke actualiteit door met presentator Herman van der Zandt als relatieve buitenstaander. Die rol gaat Gerri Eickhof nu voor zijn rekening nemen. Door de combinatie van uitleg over politieke kwesties en een losse presentatie met de nodige relativering, heeft Rondje Binnenhof een vaste schare fans opgebouwd: het aantal kijkers verschilt tussen 150.000 en 500.000 per aflevering. Het wordt uitgezonden op YouTube, de NOS website en NPO Politiek.

Deel dit artikel