Nieuwe correspondent voor Indonesië en Zuidoost-Azië

Nieuwe correspondent voor Indonesië en Zuidoost-Azië

Annemarie Kas wordt in juni de nieuwe NOS-correspondent voor Indonesië en Zuidoost-Azië. Zij volgt Michel Maas op, die na achttien jaar terugkeert naar Nederland. Daarvan werkte hij de laatste twaalf jaar voor de NOS. Kas woont en werkt sinds 2017 in Jakarta en deed daar hoofdzakelijk voor RTL Nieuws en NRC Handelsblad verslag van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in Zuidoost-Azië. Kas blijft ook in de toekomst voor de NRC werken.

“De economieën groeien hier harder dan in Europa”, zegt Kas.”Tegelijk staan in landen als Cambodja, Myanmar, Thailand en de Filipijnen democratie en vrijheden van burgers onder druk. En in Indonesië is de opkomende conservatieve islam al jaren een zorg. De gelaagde werkelijkheid van deze regio ga ik nu ook voor de NOS verslaan, via alle platforms die de nieuwsconsument graag gebruikt. Het is voor mij een geweldige kans: bij nog meer mensen binnenkomen, vragen stellen, ontdekken wat hen bezighoudt.”

“Met Annemarie Kas hebben we een enthousiaste opvolger gevonden”, zegt plaatsvervangend chef Esther Bootsma van NOS Buitenland. “We zijn blij dat ze voor de NOS het stokje van Michel Maas kan overnemen. Indonesië en de omliggende regio blijven ook in de komende jaren belangrijk in de berichtgeving van NOS Nieuws.”

 

Deel dit artikel