Nieuwe nieuwsstemmen op NPO Radio 1 en 3FM

Nieuwe nieuwsstemmen op NPO Radio 1 en 3FM

Elisabeth Steinz is de nieuwe nieuwsstem op NPO Radio 1 in de ochtend. Zij schuift vanaf medio september aan bij Jurgen van den Berg, als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. Ook het nieuws op NPO 3FM krijgt ‘s morgens een nieuw geluid: Kirsten Klomp is met ingang van dit najaar te horen in de show van Domien Verschuuren.

Elisabeth Steinz (37) volgt Amber Brantsen op, die het NOS Journaal op televisie gaat presenteren. Steinz werkt nu twee jaar bij BNR Nieuwsradio, waar ze de ene week de vaste nieuwslezer in de ochtend is en de andere week (eind)redacteur van het ochtend-actualiteitenprogramma. Eerder werkte ze onder andere zeven jaar lang bij Novum radio en ook heeft ze een roman op haar naam staan: En een nacht, uit 2013. Ze heeft Nederlands en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Zelf zegt ze over haar overstap: “Er was maar één baan waarvoor ik m’n huidige werk zou opzeggen en dat is deze. Bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, naast Jurgen, ’s morgens het nieuws bij de mensen brengen… Dat ik daar al zo vroeg in mijn carrière beland, is supermooi.” Jurgen van den Berg is erg blij met de komst van Steinz: “Elisabeth heeft ervaring op de radio, in de journalistiek en in het leven. Verder heeft ze een mooie stem en los van alle professionele kwaliteiten is ze ook nog eens een prettig mens. Kortom, ik verheug me enorm op de samenwerking.”

NPO 3FM
Wakker worden met de ochtendshow van Domien Verschuuren op NPO 3FM is vanaf oktober wakker worden met het nieuws door Kirsten Klomp (24). Daarmee is de cirkel snel rond geworden, want nog maar tweeëneenhalf jaar geleden begon ze daar, op de radioredactie van NOS op 3, als stagiaire. Het nieuwslezen kreeg ze snel onder de knie en sindsdien is ze geregeld te horen in de nieuwsbulletins van de NOS op de publieke zenders. Klomp studeerde Journalistiek in Utrecht.

Ze vindt het erg leuk dat ze teruggaat naar NPO 3FM om daar met een jong team nieuws te maken, specifiek voor jongeren. Klomp: “Ze zeggen altijd dat de ochtend het mooiste moment is om radio te maken, en ik heb er heel veel zin in om dat te ervaren. Ook verheug ik mij op de samenwerking met Domien.”

Deel dit artikel