Nieuwe vaste radiostemmen op zaterdagochtend

Nieuwe vaste radiostemmen op zaterdagochtend

Amber Brantsen en Biem Buijs zijn de nieuwe vaste presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtend. Ze vervangen Winfried Baijens. Biem Buijs was al vaker te horen als invalpresentator van het NOS Radio 1 Journaal, maar voor Amber Brantsen is het nieuw. Wel was zij anderhalf jaar lang doordeweeks de co-host van dat programma, naast Jurgen van den Berg.

Amber Brantsen begon bij de NOS als stagiair en werd vervolgens redacteur en radionieuwslezer op o.a. NPO Radio 1 en 3FM. Tegenwoordig presenteert ze het NOS Journaal op tv. Biem Buijs begon zijn NOS-loopbaan nota bene bij het NOS Radio 1 Journaal, als economieredacteur. Hij is nu samensteller en nieuwslezer redacteur bij NPO 3FM en FunX, en was ook een tijdje op tv te zien als presentator van de inmiddels niet meer bestaande NOS op 3-uitzendingen en als invaller voor de tv-journaals in de ochtend.

Buijs neemt de eerste twee zaterdagen voor zijn rekening (2 en 9 februari) en Brantsen debuteert op 16 februari. Daarna wisselen ze elkaar elke week af.

Deel dit artikel