Nieuwe zoekmachine voor NOS.nl

Nieuwe zoekmachine voor NOS.nl

Zoekt en gij zult vinden. Een oud gezegde, maar die vlieger gaat online niet automatisch op. En dat is vervelend, vooral voor NOS.nl, waar de zoekfunctie sinds het redesign van de website niet meer optimaal werkte. Digitale Media heeft het nog even geprobeerd met de gratis Google-variant, maar helaas viel daar niet veel aan fijn te slijpen. Daarom is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe zoekfunctionaliteit voor de site. En die is er nu. “En dat is belangrijk, want een goede zoekfunctie is voor de gebruiksvriendelijkheid essentieel”, zegt Lies van der Boon van NOS Digitale Media.

De zoekmachine is echt beter geworden”, vertelt Lies. “Je krijgt nu de zoekresultaten die je zou verwachten, maar die de huidige zoekfunctie niet boven water krijgt. De hits kunnen worden gesorteerd op tijd of relevantie, waarbij tijd wel in bepaalde mate meeweegt in de relevantie: naarmate een artikel recenter is, staat het hoger in de lijst.”

Verder kunnen gebruikers een aantal filters inschakelen, zodat er bijvoorbeeld gezocht kan worden op artikel/video/uitzending of periode. Je kunt zelf kiezen of je het resultaat als grid (met kleine afbeeldingen) of in een lijst wilt zien. Bovendien is de nieuwe zoekmachine net als de rest van NOS.nl responsive, en past hij zich aan aan de schermgrootte van je computer, smartphone of tablet. De nieuwe zoekmachine voor NOS.nl is vanaf vandaag beschikbaar.

Deel dit artikel