Nominaties Sport in Beeld Prijs 2014 bekend

Nominaties Sport in Beeld Prijs 2014 bekend

Het regende in 2014 Olympische medailles en wereldtitels voor Nederlandse sporters. Nog nooit was ons land zo succesvol. Sven Kramers rugzak vol Olympische medailles, Dafne Schippers’ gelukstranen, de twijfel bij Jan Smeekens en de kassei van Niki Terpstra. Hun gouden momenten staan de meeste Nederlanders op het netvlies gebrand. Maar wat wordt het sportbeeld van 2014? De tien genomineerde sportmomenten van het afgelopen jaar zijn bekend en vanaf vandaag kan het publiek via www.nos.nl/sport bepalen wat het meest bijzondere en memorabele Nederlandse sportmoment van het afgelopen jaar is. Onder de inzenders worden 3 x 2 kaarten voor het NOC*NSF/NOS Sportgala verloot.

De Sport in Beeld Prijs werd vorig jaar toegevoegd aan de eretitels die tot nu toe werden vergeven op het NOS│NOC*NSF Sportgala: de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, de Paralympische Sporter, het Talent en de Coach van het jaar, alsook de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Deze prijzen worden toegekend door een vakjury en de topsporters zelf.

De Sport in Beeld Prijs is vernoemd naar het eerste sportprogramma op de Nederlandse televisie, een verre voorganger dus van NOS Studio Sport. De winnaar van 2014 wordt bekendgemaakt tijdens het NOS │NOC*NSF Sportgala op dinsdag 16 december in de RAI in Amsterdam. De sporter die centraal staat in het winnende fragment, ontvangt de Sport in Beeldprijs 2014. Het NOS│NOC*NSF Sportgala wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden door de NOS op NPO 1.

De tien genomineerde sportmomenten zijn (in alfabetische volgorde van sport):

  1. Atletiek: De tranen van Dafne Schippers
  2. Paardensport: De omhelzing vader en dochter Dubbeldam
  3. Schaatsen: Smeekens waant zich Olympisch kampioen
  4. Schaatsen: Rugzak van Sven Kramer vol met Olympische medailles
  5. Schaatsen: Jorien ter Mors schiet vol na gouden Olympische race op 1500 meter
  6. Shorttrack: Drama Nederlandse shorttrackers op OS Sotsji
  7. Turnen: Japanse concurrent Kohei Uchimura applaudiseert voor gouden Epke Zonderland
  8. Voetbal: De duik van Van Persie tegen Spanje
  9. Voetbal: De wissel Cillessen-Krul tegen Costa Rica
  10. Wielrennen: Terpstra filmt zelf zijn huldiging
Deel dit artikel