Nominaties sportprijzen in NOS Studio Sport

Nominaties sportprijzen in NOS Studio Sport

Na een bijzonder sportjaar is het in december weer tijd om de atleten te huldigen die zich onderscheiden hebben. Wie wordt de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar? Welke coach, paralympiër of talent wordt dit jaar in het zonnetje gezet? En welke oud-sporter ontvangt de Fanny Blankers Koen-Carrièreprijs? Aan kanshebbers geen gebrek na een jaar met veel sportieve hoogtepunten. De genomineerden worden bekendgemaakt in de uitzending van NOS Studio Sport op 4 december (18.10 uur, NPO 1).

Om het geheugen nog even op te frissen: Sven Kramer werd voor de achtste keer wereldkampioen allround, Wout Poels zegevierde in Luik-Bastenaken-Luik en Tom Dumoulin won etappes in de Giro en de Tour. Dorian van Rijsselberghe werd voor de tweede keer op rij olympisch surfkampioen en Ferry Weertman greep in Rio op magistrale wijze goud op de 10 kilometer open water. En wat te denken van Max Verstappen, die de Formule 1-wereld volledig op z’n kop zette?

Bij de vrouwen was het een topjaar voor atlete Dafne Schippers, maar ook wielrenster Anna van der Breggen deed van zich spreken, net als turnster Sanne Wevers. En bij de sportploegen waren er onder andere successen voor de turners en turnsters, de handbalsters, de hockeysters en de volleybalsters.

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op het feestelijke NOS/NOC*NSF Sportgala op woensdag 21 december, in de RAI in Amsterdam.

NOS Studio Sport
Zondag 4 december 2016
18.10-18.50 uur, NPO 1

Deel dit artikel