Noorderslag 2017 live op NPO 3

Noorderslag 2017 live op NPO 3

Wie wil weten hoe het ervoor staat met de Nederlandse popmuziek, moet op Noorderslag zijn. Voor de achtste keer is de NOS aanwezig voor een rechtstreekse uitzending, waarin het hoogtepunt de uitreiking is van de Popprijs aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De uitzending wordt gepresenteerd door Annechien Steenhuizen.

Noorderslag, op zaterdag 14 januari in de Oosterpoort in Groningen, is de afgelopen drie decennia uitgegroeid tot dé plek voor liefhebbers van nieuwe Nederlandse popmuziek. Van hiphop tot blues, van dubstep tot metal en van soul tot techno. Gemene deler: de artiesten zijn jong en staan aan het begin van hun carrière. Kyteman en Krezip, bijvoorbeeld, maakten er hun debuut voor een groot publiek. Vandaar dat Noorderslag ook veel talentscouts, vertegenwoordigers van platenmaatschappijen en programmeurs van muziekfestivals trekt.

In de NOS-uitzending staan nieuwe Nederlandse artiesten centraal: in optredens en in interviews met Annechien Steenhuizen. Ook staat een gesprek op de rol met de winnaar van de Popprijs, ofwel de opvolger van onder anderen De Dijk, Tiësto, Anouk, Urban Dance Squad, the Common Linnets en (vorig jaar) New Wave. Onder anderen 3FM-DJ Michiel Veenstra doet verslag van wat er in de gangen en zalen verder gebeurt.

Noorderslag 2017 (NOS/NTR)
Zaterdag 14 januari
23.05-±01.15 uur, NPO 3

Foto: New Wave na de uitreiking van de Popprijs van vorig jaar

Deel dit artikel