Noorderslag live op tv

Noorderslag live op tv

De kaartjes voor muziekfestival Noorderslag waren ook dit jaar in een mum van tijd uitverkocht. Voor degenen die achter het net visten of die sowieso de Nederlandse muziekcultuur een warm hart toedragen is er de rechtstreekse NOS/NTR-uitzending 3 on stage: Noorderslag 2016.

In elf zalen van de Oosterpoort in Groningen treden meer dan vijftig acts op die een goed beeld geven van wat de Nederlandse muziekscene aan aanstormend talent te bieden heeft. Omdat Suriname veertig jaar geleden onafhankelijk werd is er deze editie een speciaal programma ‘Sranan Gowtu’, ofwel Surinaams Goud, waarin het heden en verleden van de Surinaamse muziek in het zonnetje wordt gezet. In de line up onder meer Oscar Harris en Trafassi, maar ook Kenny B en Sabrina Starke.

Voor de dertigste keer wordt de Popprijs uitgereikt, voor de artiest of band die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar wonnen de Common Linnets en onder de eerdere winnaars zijn Caro Emerald, Anouk, Ali B. en De Dijk.

De nieuwe winnaar van de Popprijs komt meteen voor de microfoon van Annechien Steenhuizen, die het programma ook presenteert en interviews houdt. Onder anderen 3FM-dj Michiel Veenstra doet verslag vanuit de gangen en zalen.

3 on stage: Noorderslag 2016
Zaterdag 16 januari, 22.25 – 01.55 uur, NPO 3
Presentatie: Annechien Steenhuizen

Deel dit artikel