Noortje Deutekom verslaggever NOS Jeugdjournaal

Noortje Deutekom verslaggever NOS Jeugdjournaal

Bij het NOS Jeugdjournaal is Noortje Deutekom (30) benoemd tot verslaggever. Zij maakt na vijf jaar buitenlandredactie bij NOS Nieuws de overstap naar het nieuwsprogramma voor kinderen, dat vorig jaar in zendtijd verdubbelde. Noortje liep tijdens haar studie Journalistiek stage bij RTL Nieuws en werkte daarna onder andere bij dagblad Spits. In 2013 begon ze op de buitenlandredactie van de NOS, waar ze onderwerpen maakte voor het NOS Radio 1 Journaal, het NOS Journaal en voor online. Ook werkte ze mee aan diverse projecten. 

Die brede kennis en ervaring komt Noortje straks goed van pas bij het NOS Jeugdjournaal, zegt plaatsvervangend chef Sonja Verbaarschott: “Met Noortje halen we niet alleen een goede journalist binnen, zij heeft ook ervaring met andere vertelvormen. Zo maakte ze een online serie over de Franse verkiezingen en deed ze via YouTube, samen met correspondent Tim de Wit, vanuit het publiek verslag van het huwelijk van Harry en Meghan. Noortje heeft ideeën over andere vertelvormen en weet die toe te passen. Ook bij het Jeugdjournaal, met meer dan 300.000 YouTube-abonnees en 170.000 volgers op Insta wordt dit steeds belangrijker. Maar natuurlijk werkt Noortje, net als de andere verslaggevers, straks ook voor de dagelijkse televisie-uitzendingen.”

Noortje kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Het NOS Jeugdjournaal zet kinderen iedere dag op een creatieve manier aan het denken over de onderwerpen in het nieuws. Ik ben blij en trots dat ik voor zo’n belangrijk en iconisch programma aan de slag mag.” 

Deel dit artikel