NOS-app nu ook voor Apple Watch

NOS-app nu ook voor Apple Watch

door: Tom van den Broek / productmanager NOS Digitale Media

Per vandaag is de NOS-app ook beschikbaar voor Apple Watch. Daarnaast is de NOS Nieuws-app voor Samsung Tizen smartwatch verbeterd.
“Het is belangrijk om te innoveren en in te spelen op nieuwe gebruiksmomenten voor ons publiek”, zegt Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media. “Hoe mensen nieuws lezen en kijken verandert immers continu. Het ontwikkelen van apps voor de smartwatch is een voorbeeld van zo’n innovatie waarin wij experimenteren met de mogelijkheden van een nieuw device.”

NOS-app voor Apple Watch
De NOS-app voor Apple Watch bevat 10 headlines. Dit zijn de belangrijkste verhalen van dit moment, aangevuld met de laatste nieuwsberichten. Als je een artikel kiest, dan geeft de app een korte samenvatting in de snellezer. Deze snellezer zorgt ervoor dat de woorden automatisch – dus zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen – één voor één voorbij komen. Je stelt de snelheid van de snellezer in door in de app te navigeren naar instellingen met een Force Touch (lang en hard op het scherm drukken).

Als je het volledige artikel wilt lezen, dan pak je je iPhone erbij en veeg je het NOS icoontje links onderin beeld, omhoog. Als je je iPhone ontgrendelt, start de NOS-app en opent deze met het artikel in kwestie.
De app is ook in te stellen als ‘Snelle blik’. Zo zie je direct wat het belangrijkste verhaal van dit moment is.

In dezelfde release is ook de NOS-app voor iPad visueel verbeterd.

Downloaden
Je kan de NOS-app voor Apple Watch installeren via de NOS-app op je iPhone. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. Navigeer hiervoor op je iPhone naar http://nos.nl/app

 

Update NOS Nieuws-app voor Samsung Tizen smartwatches 
In september 2014 lanceerden we de NOS Nieuws-app met snellezer voor de Samsung Tizen smartwatch. Destijds de eerste Nederlandse nieuwsapp met snellezer. Er is nu een nieuwe versie van deze app beschikbaar. Hierin is het volgende verbeterd:

  • Afbeeldingen bij headlines: de NOS Nieuws-app bevat 10 headlines, ieder met een afbeelding. Zo zie je sneller wat het belangrijkste nieuws is.
  • Openen op smartphone: met deze update is het mogelijk om nieuwsartikelen die je scant op je smartwatch, te openen op je smartphone. Kies hiervoor het icoon rechts bovenin. Zorg er wel voor dat de NOS Nieuws-app op je smartphone is geïnstalleerd.
  • Versimpelde functionaliteit: knoppen uit het snellees-scherm zijn vervangen door ‘touch’-bediening. De snellees-instellingen vind je voortaan na het laatste nieuwsartikel, als je helemaal naar links veegt in de app.

Downloaden
Om de NOS Nieuws-app te downloaden koppel je je Samsung Tizen-smartwatch aan je smartphone en navigeer je in Gear Manager naar apps. Zoek op ‘NOS’, en de app ‘NOS Nieuws’ verschijnt. Tap er op om de app te installeren.

Deel dit artikel