NOS beste nieuwsapp 2015 bij iCulture

NOS beste nieuwsapp 2015 bij iCulture

Zelf wisten we het al een tijdje, maar het is altijd fijn als anderen tot dezelfde conclusie komen. Onze vernieuwde NOS-app is steengoed. Dat vinden ze nu ook bij iCulture, de grootste Nederlandstalige Apple- en iPhonecommunity. De NOS-app is door iCulture uitgeroepen tot beste nieuwsapp van 2015. Waarom de Apple-familie zo wegloopt met onze app, staat in het juryrapport:

“De NOS heeft haar apps dit jaar continu verbeterd. Zo werd de app aangepast voor de schermen van de grotere iPhones. Nog veel belangrijker: het uiterlijk is in zowel de iPhone- als de iPad-versie verbeterd. De artikelweergave is een stuk rijker geworden met veel beeldmateriaal en extra informatie. Zo vind je bijvoorbeeld relevante tweets, aanvullende video’s en gerelateerde artikelen. Dit maakt het lezen van artikelen een stuk boeiender, doordat je niet simpelweg alleen maar een stuk tekst voorgeschoteld krijgt.

Ook de ondersteuning voor Chromecast voor video’s en de verschillende widgets voor in het Berichtencentrum zijn buitengewoon handig. Tot slot is de NOS ook te bekijken vanaf de Apple Watch met een handige snellezen-functie. Met name de combinatie van een frisse app met actuele en goede content heeft gezorgd voor deze mooie eerste positie.”

Dat de app door iCulture ook breder wordt gewaardeerd, komt tot uiting met een tweede plaats in de categorie Nederlandse apps algemeen. Fijn om te constateren dat een nieuwsorganisatie die net haar zestigste verjaardag heeft gevierd, ook in de wondere wereld van het internet vernieuwend bezig is.    

 

Deel dit artikel