NOS blikt vooruit op schaatsseizoen

NOS blikt vooruit op schaatsseizoen

Het nieuwe schaatsseizoen staat weer voor de deur en voor de NOS is dat aanleiding om vooruit te blikken. In de uitzendingen van NOS Studio Sport het komend weekend onder meer aandacht voor de verbouwing van het Thialfstadion in Heerenveen, de nieuwe schaatsploegen – wie rijdt waar? – en een overzicht van de toernooien die tot Nieuwjaar op de agenda staan.

Ook worden de World Cup-selectiewedstrijden die komend weekend worden gehouden, in een korte samenvatting uitgezonden. Omdat Thialf nog niet beschikbaar is, vinden die wedstrijden plaats op de ijsbaan in Enschede, op 30 en 31 oktober en 1 november.

Aan de hand van die wedstrijden wordt bepaald welke rijders meegaan naar Calgary (13-15 november) en Salt Lake City (20-23 november). Vervolgens wachten er World Cup-wedstrijden in Inzell (4-6 december) en Heerenveen (11-13 december). Het eerste deel van de renovatie van Thialf is dan klaar en de ijsbaan blijft tot en met maart open. Van 27 tot en met 29 december vinden in Heerenveen nog het KPN NK Afstanden en NK Mass Start plaats.

Op de televisie worden de wedstrijden becommentarieerd door Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Sebastiaan Timmerman neemt het commentaar op NPO Radio 1 voor zijn rekening. Erben Wennemars en Rintje Ritsma schuiven geregeld aan voor de analyse.

Deel dit artikel