NOS-correspondenten even bij elkaar

NOS-correspondenten even bij elkaar

De NOS heeft ogen en oren tot in de verste uithoeken van de aarde. Van Sydney tot Washington en van Kaapstad tot Peking zijn onze correspondenten dagelijks op zoek naar nieuwe verhalen, achtergronden en duiding van het nieuws. Maar één keer per jaar komen ze allemaal naar Hilversum om bij te praten. Met elkaar en met de redactie in Hilversum.

Tijdens de Correspondentendagen wordt er teruggekeken op de nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar en vooruitgeblikt op de toekomst.

Vorig jaar ging het vooral over werkdruk en wat dat kan doen met een correspondent. Dit jaar is er veel aandacht voor onze activiteiten op social media en het belang daarvan voor het publieksbereik van NOS Nieuws. Met de Buitenlandredactie wordt gesproken over de werkomstandigheden in het buitenland. Vooral over de persvrijheid, die steeds vaker in het geding is.

Voor hun televisiewerk worden de correspondenten bijgepraat over beeldlogica, op basis van het handboek dat het afgelopen jaar binnen de NOS is ontwikkeld. En er wordt teruggeblikt op de formatwijzigingen op NPO Radio 1. 

Drie intensieve dagen, daarna waaieren de correspondenten weer uit over de hele wereld, op zoek naar grote en kleine verhalen, voor radio, televisie en online. 

Deel dit artikel