NOS geeft vol gas in nieuw eredivisieseizoen

NOS geeft vol gas in nieuw eredivisieseizoen

In Den Haag start vrijdag de 62e editie van de eredivisie met de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht. En als de bal rolt in de eredivisie, is de NOS erbij. Met alle samenvattingen. Zondag traditioneel ‘met het bord op schoot’ en zaterdag en vrijdag later op de avond. Het laatste woord in het voetbalweekend valt in NOS Studio Voetbal. In de vrijdagse uitzending komt de NOS met een nieuwe uitdaging: de Zandvoort Cup. Dit seizoen wordt duidelijk wie zich met recht de snelste coureur van de Eredivisie mag noemen. 

De Zandvoort Cup
Wat gebeurt er als je (oud-)voetballers en trainers in een racewagen zet? Dat gaan we dit seizoen zien in NOS Eredivisie op vrijdag. Bekende gezichten uit de eredivisie wagen zich in een raceauto op het Circuit Zandvoort. Na een testronde met autocoureur Jan Lammers racen de ‘voetbalcoureurs’ een individuele ronde met het doel de beste tijd van de eredivisie neer te zetten. De snelste van de eredivisie wint de Zandvoort Cup. 

‘Sorry KNVB, even geen regels’
Scheidsrechter Bas Nijhuis zet aankomende vrijdagavond als eerste een tijd neer in de Zandvoort Cup. Nijhuis gaat er vol in. ‘Sorry KNVB, even geen regels vandaag’ zei de arbiter bij het begin van zijn race. De andere deelnemers die de komende weken aan bod komen zijn onder anderen AZ-trainer John van den Brom, oud-international en analist Pierre van Hooijdonk, trainer Gertjan Verbeek en de onlangs gestopte voetballer Mark-Jan Fledderus.

Het nieuwe race-item vormt iedere vrijdag een korte pitstop in het programma. Maar centraal staan zoals altijd de uitgebreide samenvatting van de eredivisiewedstrijd en de vooruitblik op het voetbalweekend. 

De programmering van de NOS van de eredivisie voor het komend weekeinde ziet er als volgt uit.

Vrijdag 11 augustus:
NOS Eredivisie op vrijdag, 23.26-23.47 uur, NPO 1
Presentatie: Henry Schut
Analyse: Jeroen Elshoff en Daniël de Ridder

Zaterdag 12 augustus:
NOS Studio Sport Eredivisie, 22.18-23.08 uur, NPO 1
Presentatie: Henry Schut

Zondag 13 augustus:
NOS Studio Sport Eredivisie, 19.00-19.53 uur, NPO 1
Presentatie: Tom Egbers

Deel dit artikel