NOS gispt LAKS om ‘stunt’

NOS gispt LAKS om ‘stunt’

foto: ANP

De NOS is onaangenaam verrast door de ‘stunt’ van scholierenorganisatie LAKS , die op een zelfgeorganiseerde persconferentie aankondigde mee te zullen doen aan de verkiezingen op 15 maart. Daags na die bijeenkomst liet LAKS weten dat het “een laatste redmiddel was om de politieke partijen wakker te schudden.”

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff stuurde onderstaande brief aan voorzitter Sven Annen van LAKS. Lees hier hoe het LAKS de NOS heeft misleid. 

 

Geachte heer Annen,

Uw organisatie heeft ervoor gekozen om de NOS bewust te misleiden om aandacht te genereren voor uw opvattingen over de kwaliteit van het onderwijs.

U heeft hiervoor een methode gekozen (het organiseren van een persconferentie om bekend te maken dat LAKS deel gaat nemen aan de verkiezingen van 15 maart) waarbij u opzettelijk onjuiste informatie heeft verspreid.

Deze vorm van het verspreiden van nepnieuws is buitengewoon schadelijk.Het schaadt het vertrouwen van het publiek in de journalistiek (en daarmee ook de positie van de NOS) en het schaadt de relatie tussen de NOS en het LAKS.

Wij zullen intern bespreken hoe wij hadden kunnen voorkomen dat de NOS en daarmee ons publiek door u is misleid.

Dat daarbij kritisch naar de werkwijze van uw organisatie en onze contacten met u wordt gekeken, nu en in de toekomst, spreekt daarbij voor zich.

Deel dit artikel