NOS haalt bijna 12.000 euro op voor Serious Request

NOS haalt bijna 12.000 euro op voor Serious Request

De actie Serious Request van NPO 3FM en het Rode Kruis heeft opnieuw een mooi bedrag opgeleverd. Dit keer voor kinderen die sterven aan longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Ook de NOS droeg een steentje bij aan de uiteindelijke opbrengst van zo’n 8,7 miljoen euro. Met de Open Studio en met veilingacties werd tijdens de actie in Breda 11.907,54 euro opgehaald voor het goede doel.

Zoals andere jaren stond de Open Studio van de NOS weer dicht in de buurt van het Glazen Huis, het epicentrum van de actie, dit keer bemand door de dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren. Vanuit de Open Studio werden de nieuwsbulletins op NPO 3FM uitgezonden en tussendoor kon het publiek tegen betaling van minimaal 10 euro zelf een nieuwsbulletin opnemen. De beelden zijn terug te kijken via YouTube.

De Open Studio bracht ruim 1337 euro in het laatje. Ook de veilingitems deden het goed. Zo werd er maar liefst 4100 euro geboden op een rondleiding door Dionne Stax. En een hoekbank die gebruikt is bij Studio Brasil leverde 2950 euro op. De ronde NOS-tafel die we kennen van Studio Voetbal ging voor 800 euro van de hand en voor 425 euro werd iemand de gelukkige eigenaar van een jurk die in 2008 gedragen werd door Dione de Graaff tijdens het Sportgala.

Deel dit artikel