NOS haalt bijna 8000 euro op voor Serious Request

NOS haalt bijna 8000 euro op voor Serious Request

De NOS heeft ook dit jaar weer een bijdrage kunnen leveren aan Serious Request. Het Glazen Huis was deze maand neergezet op het Pancratiusplein in Heerlen, en daar stond opnieuw de Open Studio, waar mensen voor een minimumbijdrage van 10 euro een eigen radiobulletin konden opnemen. De filmpjes van de deelnemers werden opgenomen en zijn hier terug te vinden. Ook de reguliere nieuwsuitzendingen van 3FM kwamen dit jaar uit de Open Studio. Na afloop van de inzamelingsactie was de opbrengst van de studio 3033,30.

Dat bedrag werd nog eens vermeerderd met het geld van de veilingitems. Er kon bijvoorbeeld geboden worden op ‘presenteer het nieuws van NOSop3 in het Glazen Huis, een dagje meelopen met het NOS Jeugdjournaal en een kijkje achter de schermen bij 3 On Stage: Noorderslag. En er was de actie van NOSop3 om een radiobulletin in het Limburgs op te nemen. Alles bij elkaar leverden de veilingitems een bedrag van 4935 euro op.

Een snelle rekensom leert dat de totale bijdrage van de NOS aan de goededoelenactie op 7968,30 is uitgekomen. Dat is meer dan het bedrag op de chèque, maar dat komt doordat enkele veilingitems nog een paar dagen doorliepen. Een mooi bedrag, maar wel minder dan vorig jaar, toen er een bijdrage van 11.794 euro kon worden genoteerd. Volgend jaar staat het Glazen Huis in Breda, dus het nadenken over nieuwe acties kan alvast weer beginnen.

Deel dit artikel