NOS-items voor 3FM Serious Request

NOS-items voor 3FM Serious Request

Op de dag dat op het Pancratiusplein in Heerlen de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request begint, maakt de NOS bekend met welke items ze meedoet aan de veiling. De grootste gemene deler: een kijkje achter de schermen van NOS-programma’s.

Zo kan een kind meelopen met de redactie van het NOS Jeugdjournaal op nota bene de dag dat het programma zijn 35ste verjaardag viert. En wat komt er allemaal kijken bij het registreren van grote live evenementen als Noorderslag en het Concert aan de Amstel op Bevrijdingsdag? Wie uit de bus komt als hoogste bieder komt het te weten!

Helemaal spannend wordt het natuurlijk als je een programma mag presenteren. Neem bijvoorbeeld een aflevering van NOS Studio Sport op, met het actuele sportnieuws en in het echte decor. De opname krijg je op dvd mee naar huis. Of wil je echt de zender op? Vanuit het epicentrum van Serious Request: het Glazen Huis? Voor het miljoenenpubliek dus van 3FM? De NOS biedt je de mogelijkheid om – na een korte training van nieuwslezers Rachid Finge en Amber Brantsen – live het nieuws te lezen!

Ook zonder op de veiling te bieden kun je trouwens uitproberen hoe het is om een NOS op 3-radiobulletin te lezen: in de NOS Open Studio, die ook dit keer weer in de buurt van het Glazen Huis staat. Op het hele uur komen daar de echte bulletins op 3FM vandaan; tussendoor kun jij je voor 10 euro een nieuwslezer wanen.

Om te bieden vul je “NOS” in op het zoekscherm van de veilingsite van 3FM Serious Request.

Deel dit artikel