NOS Jeugdjournaal duikt in de Tour

NOS Jeugdjournaal duikt in de Tour

Een Tourstart in Nederland is ook voor het NOS Jeugdjournaal een uitgelezen kans om het wielerspektakel eens van dichtbij te bekijken. En dat gaat de komende dagen ook gebeuren. Woensdag 1 juli gaat de Jeugdjournaal Tourbus rijden om antwoorden te krijgen op veel vragen die bij kinderen leven. Want over de Tour is van alles te vertellen.

In de aanloop naar het Grand Départ is er woensdag in de Jaarbeurs in Utrecht een speciale kinderpersconferentie. 21 Kinderen uit het hele land mogen een aantal Nederlandse toppers het koershemd van het lijf vragen. Ze kunnen hun vragen afvuren op onder anderen Robert Gesink, Wilco Kelderman, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam.

Donderdag geeft het NOS Jeugdjournaal een kijkje achter de schermen bij de Astana-ploeg. Hoe gaat het er bij een topploeg aan toe tijdens de belangrijkste rittenkoers van het jaar? Een tipje van de sluier zal worden opgelicht door Lars Boom, die dit jaar zal proberen om zijn kopman Vincenzo Nibali de Gele Trui te bezorgen.

Vrijdag blijft de Tourbus in Utrecht om er de sfeer te proeven en te onderzoeken of de stad helemaal klaar is voor de start van de ronde. Vier wielertalentjes rijden alvast de route van de eerste etappe die dwars door de Domstad voert.

Zaterdag is het dan zo ver. Dan klinkt het startschot en is het Jeugdjournaal erbij om verslag te doen van wat ook voor de kinderen ongetwijfeld een prachtige Tour de France gaat worden.

Deel dit artikel