NOS Jeugdjournaal Verkiezingen

NOS Jeugdjournaal Verkiezingen

Het NOS Jeugdjournaal organiseert in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een ‘politieke spelletjesavond’. In de uitzending NOS Jeugdjournaal Verkiezingen vertellen de lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer over hun standpunten bij politieke onderwerpen, zoals het klimaat en het vluchtelingenbeleid. Dit doen zij in de vorm van gezelschapsspellen, waaronder kwartetten. Tussen de spellen door beantwoorden de lijsttrekkers vragen van kinderen in de studio en spelen ze mee in een quiz.

Wie kan de kinderen in de studio het beste overtuigen van zijn standpunten? En hoe goed kennen de lijsttrekkers de leefwereld van kinderen? Alexander Pechtold, Emile Roemer, Geert Wilders, Lodewijk Asscher, Mark Rutte en Sybrand Buma gaan de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van Siham Raijoul en Joris Marseille.

In de reguliere uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal zijn verder vanaf 4 maart reportages te zien met verschillende lijsttrekkers van partijen die niet meedoen aan de spelletjesavond. Op Jeugdjournaal.nl en in de Jeugdjournaal-app komen in die week speciale Whatsapp-gesprekken met lijsttrekkers, waarin zij zich voorstellen en vertellen hoe zij zich met hun partij inzetten voor kinderen.

NOS Jeugdjournaal Verkiezingen
Zaterdag 11 maart, 19.00-19.55 uur, NPO Zapp
Presentatie: Siham Raijoul en Joris Marseille

Deel dit artikel