NOS Journaal-app wordt NOS Play

NOS Journaal-app wordt NOS Play

Wie op ‘NOS’ zoekt in de App-store, komt vanaf vandaag ook de NOS Play-app tegen. Voordat je denkt dat de NOS stilletjes een nieuwe app heeft gelanceerd: dat is niet zo. Het gaat hier om de oude NOS Journaal-app waar Digitale Media af en toe in experimenteert met nieuwe technologie. Met de laatste update heeft de app dus ook een nieuwe naam gekregen: NOS Play.

Dat was nodig omdat de naam ‘NOS Journaal’ de lading niet mee dekte. Met de app kon je al de laatste nieuws- en sportuitzendingen terugkijken op je mobiel of op je tv. Nieuw in de versie die beschikbaar is per vandaag, is de mogelijkheid om push-berichten te ontvangen bij de start van nieuws- en sport-livestreams. En een pushbericht heeft altijd een afzender. Om te voorkomen dat gebruikers van ‘NOS Journaal’ een bericht krijgen dat er een livestream van Sport is gestart, is de naam veranderd naar NOS Play.

Het is dus geen nieuwe app. Maar helemaal ‘oude wijn in nieuwe zakken’ is het ook niet, want de app bevat dus wel een nieuwe functionaliteit. De app heeft een relatief kleine gebruikersgroep en dat maakt hem geschikt als ‘proeftuin’ voor technologieën die bij goed resultaat uiteindelijk in de ‘grote’ NOS-app kunnen worden opgenomen. Zo wordt er in de NOS Play-app ook al geëxperimenteerd met Chromecast-support.

Om teleurstellingen onder Android-gebruikers alvast te voorkomen: de voormalige NOS Journaal-app is en blijft alleen beschikbaar voor iOS.

Deel dit artikel