NOS klaar voor Rio 2016

NOS klaar voor Rio 2016

Met de olympische openingsceremonie in het Maracanã-stadion in Rio begint op 5 augustus ook voor de NOS een mega-operatie. Het doel: zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen. “Dat doen we via een ongekend aantal uren live-televisie en radio”, vertelde algemeen directeur Jan de Jong op de perspresentatie. “We pakken verder uit met veertien gelijktijdige livestreams op de computer, mobiel en Smart TV (via NOS.nl en de NOS app), een groot aantal speciale pagina’s op NOS Teletekst en – dit jaar voor het eerst – ook via Facebook en Instagram. Ook nieuw is dat de ‘Nederlandse’ teamsporten live of semi-live zijn te bekijken op het digitale themakanaal NPO Sport.” Op onze website is een speciale olympische editie beschikbaar via nos.nl/rio2016 .

Met het recordaantal van achttien uur live televisie per etmaal (in totaal 300 uur) is NPO 1 tussen vrijdag 5 en zondag 21 augustus met recht de olympische zender van Nederland. Ter vergelijking: tijdens het EK voetbal zond de NOS 150 uur uit en tijdens de Tour de France 120 uur.  Verder is de NOS opnieuw door OBIS (de televisietak van het IOC) gevraagd om een olympische sport voor een miljardenpubliek in beeld te brengen. Dit keer is dat het hockeytoernooi (mannen en vrouwen).

Onze presentatoren worden in Rio bijgestaan door een groot aantal oud-olympiërs, onder wie Edith Bosch, Robin van Galen, Erben Wennemars, Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Ruben Houkes, Gregory Sedoc en Maarten van der Weijden.

Klik op onderstaand Persdossier voor het volledige overzicht van wat de NOS allemaal aan uitzendingen, reportages en programma’s in petto heeft.  

In het Programmaschema vindt u een opsomming van de sportonderdelen met Nederlandse commentatoren, in Nederlandse tijd. Per dag wordt een keuze gemaakt welke onderdelen live te zien zijn op NPO 1, themakanaal NPO Sport en/of de livestreams op nos.nl.

De sporters hebben er alvast veel zin in, valt op te maken uit onderstaande promo:

Deel dit artikel