NOS klaar voor Tour-finale

NOS klaar voor Tour-finale

Buiten blijft het tropisch warm, maar ook binnen voor de televisie kan het komend weekend behoorlijk zweten worden. Slaagt Tom Dumoulin erin om, precies vijftig jaar na Jan Janssen, de Tour te winnen? Wordt hij de eerste Nederlander die sinds Erik Breukink in 1990 een podiumplek weet te veroveren? En hoe ver komt Steven Kruijswijk? Krijgen we voor het eerst sinds 1989 twee Nederlanders in de top 10 van het eindklassement? De NOS zit er bovenop om de finale van de Tour te verslaan. Met zondag de slotrit, De Avondetappe én Radio Tour de France live vanaf de Champs-Élysées in Parijs. 

Zaterdag: tijdrit
De Tourfinale begint zaterdag met een specialiteit van wereldkampioen Tom Dumoulin: een individuele tijdrit van 31 kilometer. Van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espelette. De laatste kans om het klassement op te schudden. De start is om 12.00 uur. De NOS is live vanaf 11.50 tot 17.35 uur op NPO 1, NOS.nl en NPO Radio 1. En als vertrouwd ’s avonds met een terugblik in De Avondetappe. Dione de Graaff is dan alvast in de buurt van Parijs, Herman van der Zandt blijft in het zuiden om met Tom Dumoulin te praten.
 
Zondag: finalerit
De Tour de France eindigt als altijd in Parijs en na deze voor Nederland ongekend succesvolle Tour is de NOS daar dus ook. Met Radio Tour de France, live televisieverslag en De Avondetappe. Van vier uur ‘s middag tot negen uur ‘s avonds. De finish is voorzien rond de klok van zeven uur. Daarna gaan we kijken hoe de plaatsen op het podium verdeeld zijn bij de huldiging. Tussendoor en na afloop praten Dione de Graaff en Herman van der Zandt met de vaste Avondetappe-analisten en beroemde gasten uit het wielrennen over drie weken Tour. Over de etappezeges van Dylan Groenewegen, over Froome en Sagan, over het moedige rijden van Mollema en Gesink, over de uitblinkende Kruijswijk en Roglič en natuurlijk over Tom Dumoulin. Naar alle waarschijnlijkheid de eerste Nederlander op het Tourpodium sinds Erik Breukink in 1990. Allemaal live bij de NOS.
 
NOS Tour de France,
Zaterdag 28 juli
NOS Tour de France
11.50-17.35 uur, NPO 1
De Avondetappe
22.29-23.14 uur
 
Zondag 29 juli,
NOS Tour de France
16.05-19.50 uur, NPO 1
De Avondetappe
20.21-20.57 uur
Deel dit artikel