NOS klaar voor tweede helft schaatsseizoen

NOS klaar voor tweede helft schaatsseizoen

Het begin van het nieuwe jaar betekent voor de NOS ook de start van de tweede helft van het schaatsseizoen. Met als eerste  op 10 en 11 januari de Europese kampioenschappen in het Russische Tsjeljabinsk. Regerend kampioen Jan Blokhuijsen is er niet bij. Titelverdedigster Ireen Wüst reist wel af naar de ijshal in de zuidelijke Oeral, die de bijnaam draagt van oud-schaatskampioene Lidia Skoblikova: ‘de bliksemschicht van de Oeral’.

Op 17 en 18 januari is Groningen het toneel van het NK Sprint, waar tevens de nationale titels op het onderdeel massastart worden verdeeld. In het laatste weekend van januari en het eerste weekend van februari zijn er World Cups in Hamar en in Heerenveen.

Thialf is daarna van 12 tot en met 15 februari gastheer voor de WK Afstanden. Dat is voorlopig meteen het laatste internationale schaatstoernooi in Nederland. Daags na de WK Afstanden gaat de schaatshal op de schop voor een ingrijpende renovatie.

De sprinters reizen vervolgens af naar Kazachstan, waar in het laatste weekend van februari in Astana hun WK wordt gehouden. De snelle baan van Calgary in Canada is op 7 en 8 maart de plaats voor het WK Allround, waar de titels van Koen Verweij en Ireen Wüst op het spel staan. De World Cup-finales in het Duitse Erfurt vormen tenslotte op 21 en 22 maart het slotakkoord van het lange schaatsseizoen.

Deel dit artikel