NOS Lab: Leer alles over voetbaltransfers

NOS Lab: Leer alles over voetbaltransfers

Altijd al voetbalmakelaar willen worden? Dat kan nu het met het nieuwste project van NOS Lab, dat in samenwerking met de sportredactie is gemaakt. In de derde interactieve special van NOS Lab wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wereld van de voetbaltransfers. Actueel omdat  de periode van de voetbaltransfers op 1 februari eindigt.

Het voetbalbaltransferwereldje lijkt er één van gewiekste managers en schimmige tussenpersonen,  trillende mobieltjes en zakken met geld. Maar is dat ook echt zo? En kan inderdaad iedereen zaakwaarnemer worden, zonder diploma of licentie? Wat doet een zaakwaarnemer eigenlijk, hoe komt een miljoenentransfer tot stand en waar gaat al het geld naartoe?

Interactief
NOS Lab legt het allemaal haarfijn uit en doet dat op een speelse wijze.  Dit is de derde special van NOS Lab nadat de redactie eerder projecten over MDMA en Datadrift heeft gemaakt. Wat opvalt bij de nieuwe special is het interactieve karakter.

Keuzes
Het is zo opgezet dat de lezer, net als een voetbalmakelaar, voor bepaalde keuzes komt te staan en bij die selectie de daaraan gekoppelde stappen moet ondernemen. Dat hoeft overigens niet. Het is mogelijk om voor elke stap afzonderlijk te kiezen en elk onderwerp afzonderlijk te lezen, te bekijken of te beluisteren. Op die manier krijgt de lezer inzicht in de wereld van de voetbaltransfers. NOS Lab hoopt door het interactieve karakter dat de zowel de voetbalfanaat als de voetballeek geïnteresseerd raakt.

Het project van NOS Lab is via deze link te bekijken: www.nos.nl/voetbaltransfers

 

 

Deel dit artikel