NOS lanceert nieuwe app voor smart tv’s, ook voor Ziggo- en KPN-klanten

NOS lanceert nieuwe app voor smart tv’s, ook voor Ziggo- en KPN-klanten

Vanaf dinsdag 4 juni is het nog makkelijker om de streams van de NOS op de televisie te bekijken. De flink vernieuwde app, NOS Live, is beschikbaar voor iedereen met een televisie van Samsung, LG én alle klanten van Ziggo. Ook de abonnees van KPN (met een TV+ Mediabox) en Odido (AndroidTV) kunnen NOS Live zelf installeren. Ook de ‘momenten’, het terugkijken van belangrijke gebeurtenissen, kan nu op de televisie.

De NOS streamt via web, app en smart tv per jaar meer dan 500 uitzendingen. Een heel groot deel daar van wordt alleen via de stream uitgezonden en betreft vaak sportwedstrijden. Met de grote update van NOS Live voor de smart tv’s en kastjes van KPN en Ziggo wordt het nu nog makkelijker die streams te bekijken. Door op de afstandsbediening op de knop ‘apps’ te klikken kan NOS Live worden opgestart en kan de stream met één druk op de knop worden gestart. Ziggo-klanten kunnen ook zappen naar kanaal 160.

Ook is het vanaf nu mogelijk om veel beter te zien wat de NOS gaat streamen. Tot enkele weken vooruit is te zien wat er allemaal uitgezonden wordt, er kan worden gefilterd op categorie én er kan in de stream worden terug- en vooruitgespoeld. Ook kan de kijker bepaalde momenten direct aanklikken en terugkijken. Heb je iets gemist omdat je een half uurtje later bent gaan kijken en zijn er daarvoor belangrijke dingen gebeurd, kan de kijker via de knop ‘momenten’ deze gebeurtenissen terugkijken. Is het dus al 3-0 als je begint met kijken, kan je via ‘momenten’ de drie goals in de stream zelf terugkijken.

Wat wanneer te zien
Ook worden streams vanaf heden verrijkt met redactionele programma-informatie. Bij elk evenement dat zich daarvoor leent wordt er een overzicht met tijden vermeld. Bijvoorbeeld bij een stream van de EK atletiek wordt duidelijk aangegeven wanneer welke onderdelen beginnen en hoe laat de Nederlandse atleten in actie komen. Maar ook tijdens de Olympische Spelen gaat de NOS de kijker beter gidsen in wat er wanneer wordt uitgezonden.

Frequently Asked Questions

Op welke televisies kan ik de NOS Live app gebruiken?
De NOS ondersteunt nu de televisies van Samsung en LG die gebruik maken van het besturingssysteem WebOS of Tizen. Doorgaans zijn dat modellen van 2020 of nieuwer. Ook kan je op elke televisie met Android als besturingssysteem de NOS Live app installeren.

Ik heb een Samsung van 2023 maar zie de nieuwe app niet
Samsung is druk bezig met het beschikbaar maken van NOS Live voor alle modellen, het kan nog even duren voor NOS Live zichtbaar is.

Hoe kan ik als Ziggo-abonnee de streams in NOS Live zien?
Ga via het menu van het Ziggo-kastje en navigeer naar ‘apps’, daar zie je NOS Live staan. Je kan ook naar kanaal 160 zappen, de app start dan direct op.

Hoe kan ik als KPN-klant de streams via NOS Live zien?
Als je een TV+-kastje hebt, moet je de app via de Android Store zelf even installeren. Zoek naar NOS Live in de app-store. Als je een ouder model kastje hebt, kan je NOS Live helaas nog niet gebruiken. Wel kan je KPN bellen om je kastje om te wisselen.

Wat streamt de NOS allemaal?
Het aanbod is groot, varieert en wordt telkens geüpdatet. Per jaar hebben we meer dan 500 streams. We proberen evenementen zo helder mogelijk aan te bieden. Als we de uitzendrechten hebben, streamen we het liefst alles van een evenement, maar verliezen daarbij de journalistiek niet uit het oog. NOS Sport houdt in dit online artikel bij wat er allemaal gestreamd wordt.

Ik vind de kwaliteit van het beeld tegenvallen
De beelden worden nu maximaal gestreamd in 3,5 mbit/s. Afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding kan het zijn dat je naar een lagere bitrate kijkt. Het kan in sommige gevallen enkele seconden duren voor het beeld de beste kwaliteit heeft bereikt.

Hoe raadpleeg ik de ‘momenten’?
Als je een stream aan het kijken bent, heb je rechtsonderin een knop Momenten. Door daar op te drukken kan je zien welke gebeurtenissen er al gemarkeerd zijn. Die momenten worden met de hand ingevoerd, er komt geen AI bij kijken.

Ik heb Odido als provider, kan ik dan ook NOS Live gebruiken?
Jazeker. Als je een mediabox van Odido hebt die op AndroidTV draait, kan je de nieuwste versie van NOS Live installeren.

Ik gebruik Chromecast om naar mijn tv te streamen, werkt de nieuwste versie van NOS Live daar ook op?
Ja, ook voor Chromecast is de nieuwste versie van NOS Live beschikbaar.  

Deel dit artikel