NOS lanceert smartwatch-app met snellezer

NOS lanceert smartwatch-app met snellezer

De NOS lanceert als eerste in Nederland een smartwatch-app met snellees-functie. Deze ‘snellezer’ zorgt ervoor dat de woorden automatisch – dus zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen – één voor één en uitgelijnd voorbij komen. De applicatie, die nu nog alleen beschikbaar is voor de Samsung Galaxy Gear 1 (met Tizen), Gear 2 en Neo, bevat de belangrijkste nieuwsheadlines van het moment. Het is, na de Google Glass-app, de tweede NOS-app voor ‘wearables’, een nieuwe generatie mobiele devices die op het lichaam worden gedragen.

Lara Ankersmit, hoofd Digitale Media bij de NOS, over de introductie van de smartwatch-app: “Als NOS willen we ons nieuws altijd en overal brengen, dus mag de smartwatch niet ontbreken. Het is een experiment, maar als het goed werkt, dan gaan we de app waarschijnlijk ook ontwikkelen voor andere smartwatch-modellen.”

De reden om de app uit te rusten met een snellezer, ligt in het feit dat smartwatches klein zijn en de gebruiksmomenten doorgaans kort. Ankersmit: “Het ligt om die reden voor de hand om applicaties voor de smartwatch simpel, context-gerelateerd en relevant te houden. Daarom hebben we ervoor gekozen om korte, compacte nieuwsberichten te laten zien. Dus geen eindeloze lappen tekst. Met een snellezer kun je de artikelen op een klein scherm razendsnel en simpel tot je nemen.”
 
De app is gratis te downloaden via de Samsung App Store. De NOS smartwatch-app is gerealiseerd in samenwerking met mobiele app-ontwikkelaar Pinch.

Deel dit artikel