NOS Met het Oog op Morgen viert 16.000ste uitzending

NOS Met het Oog op Morgen viert 16.000ste uitzending

Het NPO Radio 1-programma NOS Met het Oog op Morgen viert vrijdag 24 december zijn 16-duizendste uitzending. Het wordt een speciale uitzending over hoop en optimisme, met als hoofdgast professor Robbert Dijkgraaf. Hoe belangrijk is optimisme in de wetenschap? Simone Weimans presenteert; zij praat met gezondheidspsycholoog Madelon Peters, filosoof Daan Rovers en theoloog Almatine Leene over het belang van hoop en optimisme in onzekere tijden als de huidige. En: kun je optimisme leren? 

Er zijn optredens van Tangarine en Patrick Nederkoorn. Om 5 voor 12 sluit Ingmar Heytze de avond poëtisch af. 

De eerste uitzending van NOS Met het Oog op Morgen was op 5 januari 1976. Sindsdien is het programma een vaste waarde op de late avond. Al 45 jaar biedt ‘het Oog’ tussen 23 en 24 uur op NPO Radio 1 nieuws en achtergronden, met als vaste rubrieken het nieuwsoverzicht en de krant van morgen. Het heeft al jaren het grootste marktaandeel op dit uitzendtijdstip. 

‘Het Oog’ is ook één van de eerste programma’s die als podcast beschikbaar kwamen. De podcast van NOS Met het Oog op Morgen is één van de best beluisterde van Nederland. Wekelijks biedt het programma de mooiste gesprekken apart aan als podcast onder de titel Het Beste uit Het Oog

NOS Met het Oog op Morgen 
Dagelijks, 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1. 
De podcast is hier beschikbaar en in de NPO Luister-app en op alle andere bekende podcastplatforms. 

Deel dit artikel