NOS | NOC*NSF Sportgala dit jaar weer live bij NOS

NOS | NOC*NSF Sportgala dit jaar weer live bij NOS

Het NOS | NOC*NSF Sportgala 20/21 vindt dit jaar plaats op woensdag 22 december en wordt live uitgezonden bij de NOS. In AFAS Live in Amsterdam worden dan de Nederlandse sportprestaties van de afgelopen twee jaar gevierd. De editie van 2020 ging niet door omdat er dat jaar door Covid-19 minder grote sportevenementen werden georganiseerd.

Gerard Timmer, algemeen directeur NOS: “Bij NOS Sport volgen we de prestaties en de verhalen van de Nederlandse sporters het hele jaar op de voet. Van kwalificatietoernooien tot en met EK’s en WK’s. Olympische én Paralympische Spelen. Eén keer per jaar vieren we de sport en eren we de beste sportprestaties, en dat is tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala. Vanwege de corona-pandemie hebben we dat in 2020 niet kunnen doen. Daarom kijken we er extra naar uit de meest bijzondere prestaties van de afgelopen twee jaar op 22 december te herbeleven.”

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: “We zijn verheugd dat we dit feest van de sport weer kunnen organiseren. Uiteraard houden we daarbij rekening met de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden. Daarbij hebben we deze editie extra veel te vieren. Uiteraard ligt de nadruk op de prachtige sportprestaties van dit jaar, maar we blikken ook terug op die van 2020.”

Tijdens het gala en de bijbehorende televisie-uitzending van de NOS, worden diverse prijzen uitgereikt. De vakjury en de A-, HP- en selectiesporters (categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporters) en coaches (categorie Coach) bepalen samen wie de prijzen in ontvangst nemen. De winnaar van de Young Talent Award wordt alleen door de vakjury gekozen.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala 20/21 is live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl en ook te volgen op de radio via NOS Langs de Lijn en de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL.

Deel dit artikel