NOS ontwikkelt eigen redactiesysteem

NOS ontwikkelt eigen redactiesysteem

In 2013 is de NOS overgestapt op i.NOS, een in eigen huis ontwikkeld redactiesysteem voor de afdelingen Nieuws, Sport en Evenementen. Daarmee kunnen vrijwel alle werkzaamheden, denk aan audio, video en berichten schrijven, binnen hetzelfde programma worden uitgevoerd.   

Door de nieuwe manier van werken is ‘het verhaal’ nu het uitgangspunt voor het nieuws, waarna er vervolgens bewerkingen met beeld, geluid of grafische vormgeving aan worden toegevoegd. In één opslag zien de redacteuren wie met welk onderwerp bezig is, op welke media het verhaal al is gepubliceerd en op welke manier. Dat is overzichtelijker en houdt de lijntjes kort. Nog een voordeel van i.NOS: het systeem is niet duurder dan het vorige redactiesysteem iNEWS dat na zeven jaar afgeschreven was.

i.NOS is ook van groot belang voor ‘Video First’: we publiceren de beelden van het nieuws zodra we ze binnen hebben. Omdat er op onze redactie in Den Haag een back-upsysteem staat, kunnen we ook bij calamiteiten in Hilversum gewoon blijven uitzenden.

Deel dit artikel