NOS op 3 gaat terug naar Molenbeek

NOS op 3 gaat terug naar Molenbeek

NOS op 3 start vandaag met het project: ‘Bij ons #In Molenbeek’. NOS-presentator Mustafa Marghadi (@Mousmar) was ten tijde van de Brusselse aanslagen in Molenbeek om verslag te doen van de actualiteit. Nu keert hij voor NOS op 3 een maand lang terug naar de wijk die de wereld vooral kent als broedplaats van jihadisme.

Na de aanslagen bleek dat er opvallend vaak een link bestond tussen de terroristen en Molenbeek. Dagenlang stond de internationale pers in de wijk om verslag te doen van politieonderzoeken en invallen. Hoe kijken de bewoners van Molenbeek naar elkaar en hun wijk, sinds die wereldnieuws werd? Dat is de centrale vraag die wordt gesteld. Mustafa gaat op zoek naar antwoorden in persoonlijke ontmoetingen met buurtbewoners. Hun verhalen vind je terug in verschillende vormen en op verschillende platforms bij NOSop3.

Op Instagram posten we bijvoorbeeld dagelijks videoportretten, die je kunt vinden op @inMolenbeek. Daarnaast brengen we de wijk letterlijk in kaart op onze site. Daar kun je op een kaart door de straten scrollen en de bewoners beter leren kennen.

‘In Molenbeek’ is een voorbeeld van hoe NOS op 3 continu experimenteert met nieuwe vertelvormen. NOS op 3 zit niet alleen bovenop het nieuws van dit moment, maar geeft ook de context van nieuws en laat zien hoe nieuwsverhalen zich ontwikkelen.

Bij ons #inMolenbeek; Instagram @inMolenbeek; NOS.nl/op3/inmolenbeek  

klik op onderstaande foto voor de promo

 

 

ACHTERAF: Een maand in Molenbeek:
Wat heeft Mustafa Marghadi geleerd? 

Deel dit artikel