NOS op 3 start met podcast over tech nieuws

NOS op 3 start met podcast over tech nieuws

De trendwatchers voorspellen het al enige tijd. Radio blijft altijd wel bestaan, maar het luisteren naar nieuws, achtergrond- of muziekprogramma’s zal meer en meer gebeuren via een podcast. Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd; een podcast is een audio-uitzending die via internet is te beluisteren. En dat kan dus via een smartphone, laptop of tablet, waar en wanneer je dat wilt.

Podcasts zijn er al sinds 2004, maar werden in de begintijd nog niet intensief gebruikt. Ze raakten na een paar jaar zelfs in de vergetelheid, maar nu is sprake van een ware opleving. Om op die nieuwe trend in te haken, start NOS op 3 vandaag als experiment met een podcast gericht op nieuwtjes uit de tech wereld. In de  uitzending  praat bedenker en gespreksleider Rachid Finge met (wisselende) collega’s en gasten die kennis van en interesse in tech hebben, in combinatie met de actualiteit. 

Wekelijkse editie
Elke donderdag is vanaf 16.30 uur een nieuwe podcast  op de website te beluisteren en is tegelijkertijd een artikel te lezen over de inhoud. Ook zal in de app een omschrijving van de inhoud van de podcast komen te staan met een link naar de audio. Abonneren op de podcast via bijvoorbeeld ITunes is ook mogelijk.

Reden
Waarom komt NOS op 3 nu met dit initiatief? Finge: “We zien al maanden dat podcasts een wederopstanding lijken mee te maken. In de VS trekken podcasts dagelijks al miljoenen luisteraars. Natuurlijk kunnen we aan de zijlijn blijven staan en toekijken, maar dat is niks voor NOS op 3, we gaan het gewoon zelf proberen!”

En Finge denkt dat de NOS zo meer leert over dedicated podcasts. “Wij hadden al NOS-podcasts maar dat waren fragmenten uit bestaande radio-uitzendingen. Dit programma is van begin af aan een originele podcast. Wie weet kunnen we die kennis in de nabije toekomst goed gebruiken voor andere projecten.“

En waarom een podcast over tech? Finge: “NOS op 3 wil meer met tech doen, dus dit is een uitgelezen kans daarvoor. En het huidige, relatief kleine publiek in Nederland dat naar podcasts luistert, is over het algemeen tech-savvy. Het is dus een onderwerp dat hopelijk aanslaat.” 

In de eerste podcast praat Rachid Finge met Anouk Tijssen (NOS Social Media Team), Tim van Steenbergen (NOS Techredacteur) en Michiel Veenstra (dj 3FM).

Deel dit artikel