NOS op 3 wint Tegel voor ‘Molenbeek’

NOS op 3 wint Tegel voor ‘Molenbeek’

NOS op 3 is bij de jaarlijkse uitreiking van de Tegels in en Haag in de prijzen gevallen. De makers van ‘Bij ons in Molenbeek’ mochten in de Koninklijke Schouwburg een Tegel in ontvangst nemen in de categorie Nieuwsverslaggeving.

Mustafa Marghadi woonde voor het project een maand in de Brusselse probleemwijk Molenbeek. Hij sprak daar met tientallen bewoners over het negatieve imago van de wijk na de aanslagen in Parijs en Brussel.

“Een bijzondere prijs voor een bijzondere en indrukwekkende journalistieke prestatie”, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff. “Het is een erkenning van vernieuwing, durf en creativiteit. Van de makers natuurlijk, maar ook van iedereen die elke dag weer voor NOS Nieuws aan de slag gaat om het beste bericht, verhaal, onderwerp, verslag, reportage, interview of productie te maken.”

Het cross-mediale nieuwsplatform van de NOS was genomineerd samen met ‘Frontlijn Sirte‘, een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, en ‘Dossier: faillissement VenD‘, een serie verhalen in NRC en nrc.next.

De Tegels worden jaarlijks uitgereikt als eerbetoon voor journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke producties en voor het aanmoedigen van journalistiek talent. Dit jaar waren in alle categorieën zo’n 300 producties ingezonden die kans maakten op een Tegel.

Deel dit artikel