NOS past afspraken met Eredivisie aan

NOS past afspraken met Eredivisie aan

Het Commissariaat voor de Media heeft vandaag uitspraak gedaan over de zaak rond de NOS en de Eredivisie. Hieronder de reactie van de NOS:

De NOS heeft haar afspraken met de Eredivisie over de uitzendrechten van de samenvattingen op drie onderdelen aangepast. Hiermee heeft zij voldaan aan de last onder dwangsom die het Commissariaat voor de Media in december 2014 aan de NOS oplegde.

De NOS is blij dat het Commissariaat geen reden meer ziet tot het opleggen van een dwangsom en stelt zich altijd aan de Mediawet te hebben willen houden. In ieder contract dat zij afsluit staat dat als voorwaarde vermeld. Om die reden voert de NOS de afspraken waar het Commissariaat problemen mee heeft, al sinds het begin van dit jaar niet meer uit.

Alle afspraken met de Eredivisie komen voort uit eigen inhoudelijke keuzes van de NOS. De omroep is van mening dat het Commissariaat haar aanspreekt op intenties (van commerciële beïnvloeding) die zij nooit heeft gehad. Om die reden is de NOS het oneens met de last onder dwangsom en heeft zij daartegen ook bezwaar aangetekend. Het gaat hier om een principieel punt. 

Via deze link is de uitspraak van het Commissariaat voor de Media te lezen.

Deel dit artikel