NOS-Radio in teken Indië-herdenking

NOS-Radio in teken Indië-herdenking

Ook de NOS-radio staat zaterdag 15 augustus uitgebreid stil bij de Indië-herdenking. Die dag is het precies 75 jaar geleden dat Japan capituleerde, waarmee een einde kwam aan de bezetting van toenmalig Nederlands-Indië en de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij was.
 
Op NPO Radio 1 presenteert Biem Buijs van 12.00 tot 14.00 uur vanuit de studio een speciale uitzending. Verslaggever Marc Robin Visscher is in Den Haag, waar de officiële herdenking plaatsvindt bij het Indië-monument. Martijn van der Zande kijkt samen met een groep overlevenden van de oorlog in Museum Sophiahof naar de ceremonie. Vanwege de coronamaatregelen kunnen zij er dit jaar niet bij zijn.
 
Studiogast is historicus Esther Captain. Ze werkt bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde (KITLV) en is betrokken bij het grote onderzoeksprogramma Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950 van het KITLV, NIMH en het NIOD. In de uitzending verder bijdragen van onze correspondenten Annemarie Kas (Indonesië) en Kjeld Duits (Japan).    
 
NOS Indië-herdenking
zaterdag 15 augustus, 12.00-14.00 uur, NPO Radio 1
Deel dit artikel