NOS sluit weer aan bij Tourkaravaan

NOS sluit weer aan bij Tourkaravaan

Op zaterdag 2 juli klinkt bij Mont Saint-Michel aan de Normandische kust het startschot voor de 103de editie van de Tour de France. En natuurlijk is de NOS er weer bij om de wielerliefhebbers op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in ‘la grande boucle’. Met rechtstreekse uitzendingen op radio, televisie en internet, met commentaar en analyses, interviews met de coureurs en natuurlijk met veel couleur locale.

Het wedstrijdverloop wordt op de televisie van commentaar voorzien door Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Han Kock en Kees Jongkind gaan op zoek naar het verhaal achter de etappe en tekenen voor de interviews.

Voor de radio zit Gio Lippens op de commentaarpositie, Sebastiaan Timmerman verslaat de koers vanaf de motor. De interviews en de verhalen worden gemaakt door Steven Dalebout en Corné Hendriks. Robbert Meeder is de vertrouwde stem vanuit de studio in Hilversum. Voor de analyses schuift een nieuwe deskundige aan: oud-wielrenner Maarten Tjallingii, die dit jaar nog de Giro d’Italia reed.

Kijkers die de etappe niet live hebben kunnen zien kunnen om 19.30 uur terecht op NPO 1 voor het NOS Tourjournaal, dat na een jaar afwezigheid terugkeert. Het programma met reacties, interviews en een uitgebreide samenvatting van de etappe is vanaf zaterdag 2 juli dagelijks om 19.30 uur te zien.

Ook terug van weggeweest: De Avondetappe. Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren samen het late avondprogramma van de NOS tijdens de Tour de France. Elke avond live vanuit Frankrijk. Dione en Herman ontvangen gasten en schakelen naar verslaggever Kees Jongkind die bij de rennershotels staat en praat met etappewinnaars, opvallende ploegleiders en/of uitvallers. Met analyses van Rob Harmeling, Marijn de Vries en Danny Nelissen. Bekijk hier de promo van de NOS Avondetappe.

Op de speeldagen van het EK Voetbal zal De Avondetappe rond 23.30 uur beginnen, op andere dagen is dat 22.10 uur. Alle dagen op NPO 1.

Klik op de foto voor de promo van de NOS Tour de France 2016

 

Deel dit artikel