NOS Sport laat wens Casper uitkomen

NOS Sport laat wens Casper uitkomen

UNICEF heeft 20 november uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Met de actie ‘Als een baas’ geeft UNICEF kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan, die ze op 20 november mogen vervullen. Tramconducteur in Amsterdam, producer bij Radio 538, storemanager bij H&M, er was een hele lijst. Daarop ook: ‘presenteren van het Lunchjournaal’ bij Studio Sport. En dus kon NOS Sport de 14-jarige Casper Welling uit Nijmegen vandaag blij maken.

Casper had geschreven: “Ik hou heel erg van sport kijken op TV en van presenteren dus dit is de ideale combinatie voor mij! Ik doe zelf ook aan sport, ik zit op voetbal bij OSC in Nijmegen. Ik kijk ook elke sport op TV: voetbal, turnen, hockey, tennis, schaatsen, zwemmen, shorttrack enz. Ik zit nu op 3 VWO en moet dit jaar mijn pakket kiezen en dus ben ik ook al aan het nadenken wat ik later wil doen. Wat mij het leukst lijkt om te doen is journalistiek of rechten. Daarom lijkt mij het erg leuk om het sportjournaal te presenteren bij het NOS. Ook erg leuk dat UNICEF dit mogelijk maakt.” 

En dus kon Casper meteen aanschuiven bij de ochtendvergadering om vervolgens aan de hand van Mark Brasser en Rivkah Op het Veld mee te maken hoe de uitzending van het Lunchjournaal vorm kreeg. Daarna mocht hij zelf op de stoel van de presentator gaan zitten om de uitzending van 13.00 uur nog eens over te doen.

Voor Casper zelf was het een geweldige ervaring: “Het presenteren van het journaal was echt heel leuk. Met voetbal en hockey. Gisteren had ik het Nederlands elftal al gezien, en het Nederlands hockeyteam vanochtend hoorde ik op de radio in de auto hier naartoe. Dus daar wist ik gelukkig al iets van. Het was echt een gave dag!”

Deel dit artikel