NOS Stories Eindexamenspreekuren nu ook voor vmbo basis en kader

NOS Stories Eindexamenspreekuren nu ook voor vmbo basis en kader

De spannendste schooltijd voor alle eindexamenleerlingen staat voor de deur. Ook dit jaar helpt NOS Stories middelbare scholieren door hun eindexamens heen met de Eindexamenspreekuren. Tijdens de spreekuren beantwoorden docenten uit het hele land alle last-minute vragen van leerlingen. Nieuw dit jaar is dat NOS Stories ook spreekuren maakt voor leerlingen van vmbo bb (basis) en kb (kader). Per school verschillen de examendata voor deze groep. Daarom zijn de video’s vooraf opgenomen en nu al te bekijken op YouTube. De live spreekuren voor vmbo gl/tl, havo en vwo zijn van 9 mei t/m 25 mei live te zien op YouTube. NOS Stories-presentatoren Rayen Halfhide en Maxime de Vries nemen scholieren mee door het spreekuur.

De spreekuren
Tijdens de NOS Stories Eindexamenspreekuren bespreken twee docenten per examenvak op YouTube de meest gestelde vragen. Voor vmbo bb en kb worden de vier populairste examenvakken besproken: Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. In de livestreams voor vmbo gl/tl, havo en vwo geeft één docent uitleg op het bord, de ander beantwoordt vragen van leerlingen in de live chat. Zo geven ze de leerlingen nét dat laatste beetje zelfvertrouwen voor het eindexamen.

Dinsdag 9 mei start om 17.00 uur het eerste live eindexamenspreekuur met algemene tips voor alle eindexamenkandidaten. Vanaf woensdag 10 mei volgen de examenvakken. In totaal zijn er 46 spreekuren, waarvan 38 live.

NOS Stories Eindexamenspreekuren
Vmbo bb/kb, vanaf nu te zien op YouTube
Vmbo gl/tl, havo en vwo, 9 t/m 25 mei 2023, live op YouTube


Geen spreekuur missen? Abonneer je op het YouTube-kanaal van NOS Stories voor een reminder bij de start van elk eindexamenspreekuur.

NOS Stories
NOS Stories brengt nieuws uit de belevingswereld van jongeren van 13 t/m 18 jaar op YouTube, Instagram, TikTok en op nos.stories.nl. De verhalen van NOS Stories houden je op de hoogte, geven uitleg bij het nieuws en helpen je er een mening over te vormen.Deel dit artikel