NOS Studio Sport Archief: “5-1! 5-1! Zegt het voort!”

NOS Studio Sport Archief: “5-1! 5-1! Zegt het voort!”

“Robben gaat vijf-één maken. Vijf-één. Vijf-één. Zegt het voort. Zegt het voort. Vijf-één. Heeft u buren die niet kijken. Ga naar ze toe. Zeg ze dat ze de televisie moeten aanzetten. Nu. Want het is het waard. Het is het waard.”

Dit waren de woorden van NOS-commentator Frank Snoeks in de tachtigste minuut van Nederland – Spanje op het WK 2014, op het moment dat Arjen Robben de Spaanse doelman Iker Casillas omspeelde en met de 5-1 Nederland in vervoering bracht. Vier jaar nadat Spanje Oranje had verslagen in de finale van het WK 2010 in Zuid Afrika.

NOS Studio Sport Archief blikt aanstaande zondag terug op deze memorabele wedstrijd, die voor altijd herinnerd zal worden door de wereldberoemde zweefkopbal van Robin van Persie. De aanloop naar de wedstrijd, de ommekeer door Van Persie, de mislukte high-five met bondscoach Van Gaal, de vreugde-explosie bij het team, het ongeloof bij het Oranjelegioen en analyses en interviews na afloop. Het komt aanstaande zondagmiddag allemaal terug in het NOS Studio Sport Archief.

NOS Studio Sport Archief
Vanwege de afgelastingen van veel sportevenementen door het coronavirus, duikt Studio Sport de komende tijd het archief in om gedenkwaardige sportmomenten uit de Nederlandse sportgeschiedenis te herbeleven in NOS Studio Sport Archief. Uitzendingen waarin buitengewonen sportmomenten -zoveel als mogelijk-  gekoppeld worden aan de sport die aanvankelijk op het programma zou hebben gestaan.

Zo zou aanvankelijk het Nederlands elftal zondag aantreden tegen Spanje. Een oefeninterland in aanloop naar het EK 2020.  Vanwege het coronavirus is dit duel afgelast. Bij NOS Studio Sport is er toch nog Nederland – Spanje, maar dan uit 2014.

NOS Studio Sport Archief
Zondag 29 maart 15.00 uur, NPO 1

Deel dit artikel