NOS Studio Tokio: live vanuit Scheveningen én Japan

NOS Studio Tokio: live vanuit Scheveningen én Japan

Na het EK voetbal en de Tour de France zijn de Olympische Spelen deze zomer het derde superevenement van de NOS. Met meer dan twee weken veel live sport, van ’s nachts tot in de namiddag op radio, televisie en online.

Studio Tokio
Vanaf vrijdag is er iedere dag: NOS Studio Tokio. Om 20.30 uur – in het weekend 21.30 uur – op NPO 1 ontvangt Henry Schut vanuit TeamNL Olympic Festival in Scheveningen iedere avond atleten, coaches, analisten én gasten van buiten de sportwereld. Met het belangrijkste sport van de dag, iedere dag een medaillewinnaar aan tafel, een bijzondere rubriek met Joris Linssen.  

Dione de Graaff is in Tokio en verzorgt iedere avond het gesprek met de hoofdrolspelers van de dag. Ook zijn er dagelijkse reportages van onze verslaggevers, interviews en is er een ode aan oud-Olympiërs. Vreugde, verdriet en goede verhalen: een programma om naar uit te kijken.

En natuurlijk is er vanuit Scheveningen iedere dag live muziek. Singer-songwriter Blaudzun is de eerste dagen de house band van  NOS Studio Tokio. Vervolgens komen ook de Haagse band Son Mieux en soulzanger Steffen Morrison langs in Scheveningen.

NOS Studio Tokio
Maandag tot en met vrijdag: 20.30 uur
Zaterdag en zondag: 21.30 uur, NPO,1

Olympische TV-uitzendingen

Een overzicht van de overige televisie-uitzendingen van de NOS tijdens de Olympische Spelen:

NOS Tokio Live
Een olympische dag begint midden in de nacht met NOS Tokio Live. Vanwege het tijdsverschil (het is in Tokio zeven uur later) beginnen de live uitzendingen midden in de nacht en lopen ze door tot halverwege de middag. Tussen het live verslag van de sporten door is er voldoende ruimte voor samenvattingen en hoogtepunten van de sporten die geweest zijn, interviews en het laatste nieuws.  Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Egbers, Jeroen Stomphorst, Rivkah op het Veld en Gert van ’t Hof. 02.00 – 06.00 uur, 06.00 – 11.00 uur, 11.00 – 16.00 uur, NPO 1

NOS Tokio Vandaag
Overdag geen mogelijkheid om te kijken? Geen punt. Aan het einde van iedere dag verzorgt NOS Tokio Vandaag een overzicht van de olympische dag. Gepresenteerd door Sjoerd van Ramshorst met side-kicks Kim Lammers en Roy Meijer komen in deze uitzending ruime samenvattingen van diverse sporten en andere belangrijke gebeurtenissen van die dag in vogelvlucht voorbij. Ook zijn er verhalen over de (Nederlandse) deelnemers, reportages en interviews van de NOS-verslaggevers ter plekke en vaste rubrieken. 18.50-19.55 uur, NPO 1

De OS bij de NOS in pdf


Deel dit artikel