NOS-tenniscommentator Marcella Mesker wint Theo Koomen-award

NOS-tenniscommentator Marcella Mesker wint Theo Koomen-award

NOS-tenniscommentator Marcella Mesker heeft de Theo Koomen-award gewonnen voor het beste sportverslag van afgelopen jaar. Ze kreeg de prijs voor haar verslag van de finale van het tennistoernooi van Rosmalen op 12 juni vorig jaar. Tim van Rijthoven versloeg verrassend favoriet Daniil Medvedev.

NPO Radio 5-presentator Bert Kranenbarg belde Mesker met het nieuws in zijn radioprogramma BertOp5. “Wat een verrassing is dat”, reageerde Mesker.

“Theo Koomen, wat een geweldige naam. Als klein meisje zat ik met mijn vader naar het wielrennen te kijken op televisie en Theo Koomen zat achterop die motor. En die zat te schreeuwen en enthousiast te doen. Dat was een fenomeen”, herinnert ze zich. “Ik ben zeer vereerd. Dit is heel bijzonder.”

Professioneel en toegankelijk

Mesker wordt door de jury geroemd om de uitstekende manier waarop ze relevante informatie en sfeer overbrengt. “Zij beschrijft de overwinning van Tim van Rijthoven op favoriet Medvedev op een professionele, toegankelijk manier. Maar ze weet met haar enthousiasme ook duidelijk te maken hoe sensationeel de overwinning is”, stelt de jury. Juryvoorzitter Evert ten Napel overhandigt de prijs binnenkort aan Mesker.

De Theo Koomen-award is vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw. De prijs werd tien jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg.

Eerdere winnaars zijn onder anderen Andy Houtkamp, Jack van Gelder en Olav Mol.

Foto: ANP

Deel dit artikel