NOS trapt ‘groene week’ af

NOS trapt ‘groene week’ af

Voor het achtste jaar op rij wordt in Nederland de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Via duizenden activiteiten willen particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend en winstgevend.

Op deze dag, maandag 10 oktober, staat de NOS stil bij de stand van zaken rond de klimaatdiscussie. Eind vorig jaar was de klimaattop in Parijs wereldwijd niet uit het nieuws weg te branden. Inmiddels is het klimaatverdrag dat daar werd gesloten ondertekend door de VS, China en de Europese Unie. Maar waar staan we nu eigenlijk? Wat is er sindsdien gebeurd? Hoe doet Nederland het en wat kan de burger zelf doen?

Vanuit De Hallen in Amsterdam, waar dan de Dutch Sustainable Fashion Week wordt gehouden, presenteert Winfried Baijens een programma met gesprekken en reportages. Te gast zijn prins Carlos de Bourbon de Parme, de 46-jarige zoon van prinses Irene die zich al ruim twintig jaar inzet voor duurzame innovatie, en Marjan Minnesma, een van de oprichters van Urgenda, de stichting achter de Dag van de Duurzaamheid. Voor feiten en cijfers over de klimaatverandering schuift NOS-weerman en klimaatdeskundige Peter Kuipers Munneke aan.

Met verschillende presentatoren van de publieke omroep zijn reportages gemaakt over duurzame en innovatieve ideeën. Zo verdiept Filemon Wesselink zich in de wereld van plastic vuilnis, bezoekt Tooske Ragas een modeshow van kleding die is gemaakt van afval en laat Anniko van Santen zien hoe bij de Afsluitdijk energie wordt gewonnen met zout en zoet water.

De uitzending vormt de aftrap van de Themaweek ‘Focus op Groen’ bij de NPO. Klik hier voor meer informatie

NOS De Dag van de Duurzaamheid
Maandag 10 oktober, 16.53-17.44 uur, NPO 2

Deel dit artikel