NOS-uitzending coronavirus

NOS-uitzending coronavirus

Voor de tweede keer maakt de NOS een extra programma over de uitbraak van het coronavirus. Het programma wordt vrijdag 13 maart uitgezonden, op NPO 1 na het NOS Journaal van 20.00 uur. In de persconferentie van het kabinet van 12 maart werd duidelijk dat de bestrijding van het virus in Nederland een nieuwe fase is ingegaan. Zo namen premier Rutte en minister Bruins van Volksgezondheid voor het eerst het woord “crisis” in de mond.

In Het coronavirus: feiten en fabels staan daarom opnieuw de vragen van het publiek centraal. Presentatoren Winfried Baijens en Saïda Maggé zullen ze voorleggen aan deskundigen. Onder hen zijn virologe Anne Wessen van het UMC, Sjaak de Gouw, bij de GGD belast met infectiebestrijding en John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven, de grootste stad in de meest getroffen regio, Noord-Brabant.

De vragen kunnen worden ingestuurd via coronavragen@nos.nl, en ook via de social kanalen van de NOS: FacebookTwitter en Instagram. Gebruikt daarbij de hashtag #coronavragen. Dat de vraag naar feiten en duidelijkheid groot is, blijkt wel uit het feit dat er op het mailadres de afgelopen tijd meer dan 10.000 mails zijn binnengekomen.

Op digitaal themakanaal NPO Nieuws is de uitzending te zien met gebarentolk. NPO Nieuws is bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501, bij T-Mobile op kanaal 260 en online via NPO Start, zie https://www.npostart.nl/live/npo-nieuws.

Het coronavirus: feiten en fabels
Vrijdag 13 maart, 20.30-21.20 uur, NPO 1

De programmering van NPO 1 morgenavond:

  • 21.25 uur: Flikken Maastricht (AVROTROS)
  • 22.20 uur: Op 1 (BNNVARA)
  • Erica op Reis (Omroep MAX) gaat volgende week verder
  • NOS Studio Sport Eredivisie vervalt
Deel dit artikel