NOS-uitzendingen Koningsdag goed bekeken

NOS-uitzendingen Koningsdag goed bekeken

De NOS-programma’s rond de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander zijn ook dit jaar weer goed bekeken. Vooral het interview dat Wilfried de Jong maakte met de jarige koning trok veel kijkers. Gemiddeld keken bijna 3,2 miljoen mensen naar de NOS-uitzending op 26 april. (Nog eens 1,1 miljoen bekeken dezelfde uitzending bij RTL4.) Op het piekmoment, rond 21.37 uur, zaten er ruim 3,3 miljoen mensen voor de buis. Het programma werd met gemiddeld een 8,5 door de kijkers hoog gewaardeerd.

Ook het aansluitende NOS-programma Het Huis van de Koning, over hoe het ‘gewone’ leven zich in Nederland de afgelopen 50 jaar heeft ontwikkeld, werd goed bekeken. Op het piekmoment keken ruim 2 miljoen mensen naar het programma.

Op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander stemden ruim 3 miljoen mensen af op het NOS-verslag vanuit Tilburg. Op het piekmoment (12.54 uur) waren dat er ruim 3,4 miljoen. De samenvatting die ’s avond werd uitgezonden, trok nog eens zo’n 1,4 miljoen kijkers, met een piek van 1,7 miljoen om 19.51 uur.

Ook online hebben de NOS-producties het goed gedaan. De scrollytelling Willem-Alexander 50 jaar trok bijna 200.000 bezoeken en de scrollytelling Het huis van De Koning is bijna 230.000 keer bezocht.

Deel dit artikel