NOS-veiling voor Serious Request

NOS-veiling voor Serious Request

Terwijl in het centrum van Haarlem alles in gereedheid wordt gebracht voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request, zijn ook bij de NOS de voorbereidingen voor de actie in volle gang. NOSop3 staat dit jaar met de Open Studio op het plein. Daarvandaan komen de radiobulletins, en in de ruimte erachter maken NOS en BNN de speciale tv-programma’s. Tussen de uitzendingen door kan het publiek zelf een radiobulletin opnemen, dat later terug te zien is op een speciaal YouTube-kanaal. De Open Studio stond dit jaar al op de Amsterdamse Museumnacht, de Open Studiodagen en de WK Roeien.

De medewerkers van de NOS hebben ook dit jaar zelf weer een veilingactie op touw gezet voor het goede doel. De actie heeft dit jaar als motto ‘Hands off our girls’, en staat in het teken van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden. De eerste items die namens de NOS ter veiling worden aangeboden, staan inmiddels op de site van Serious Request:

Donderdag 18 december gaat de deur van het Glazen Huis op slot. Dinsdag 23 december gaan onze presentatoren Rik van de Westelaken en Rivkah op het Veld naar de dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren om nog meer NOS-veilingitems aan te bieden. Daaronder is in elk geval ‘Het Matras van De Duik’ (gebruikt in het Sportgala door BN’ers die de Duik van Van Persie nadeden), gesigneerd door de aanvoerder van Oranje zelf. Een dag later gaat het Glazen Huis weer open, en zal tevens bekend worden gemaakt hoeveel de actie dit jaar heeft opgebracht.

Deel dit artikel