NOS verbindt de politiek met het land in Het Vervolg

NOS verbindt de politiek met het land in Het Vervolg

Donderdag 16 maart is het ‘the day after the night before’. De verkiezingsuitslag is bekend, maar waar heeft Nederland nu eigenlijk voor gekozen? In ‘Het Vervolg’ probeert de NOS de politiek met het land te verbinden.

Een bijzondere uitzending want niet eerder heeft de NOS zo’n uitzending gemaakt. Een programma, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, waarin thema’s als zorg, veiligheid, integratie, normen en waarden, economie en onderwijs aan bod komen.

We laten zien welke keuzes de kiezers hebben gemaakt en maken tegelijk de verbinding met de landelijke politiek. Dat doen we door op verschillende locaties met verschillende kiezers te praten. Onze verslaggevers zijn in Zaandam, Roosendaal, Rotterdam, Apeldoorn, Rijs en Roermond. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de kiezers daar? Welke beloftes willen ze terugzien? Uiteraard zijn onze verslaggevers ook in Den Haag, waar de partijen bijeen zijn.

In de studio zit Xander van der Wulp voor de politieke duiding, de cijfers worden gepresenteerd door Mark Visser. Studiogast is Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. 

NOS Nederland Kiest | Het Vervolg
Donderdag 16 maart, 12.00-13.55 uur, NPO 1

Deel dit artikel