NOS verwerft sublicentie Olympische Spelen

NOS verwerft sublicentie Olympische Spelen

De NOS heeft een akkoord bereikt met Discovery Networks Benelux over een sublicentie voor de Olympische Spelen van 2018 (Pyeongchang) en 2020 (Tokio).

Dat betekent dat de NOS vrijwel op dezelfde manier verslag kan blijven doen van de Spelen als voorheen: met respectievelijk 10 uur (2018) en 14 uur (2020) live sport per dag, met oog voor de internationale topsport en met de nadruk op de Nederlandse prestaties. Plus uiteraard interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen. En dat allemaal live én on-demand, via alle denkbare platformen: televisie, radio, online en mobiel.

Cruciaal
Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: “Het Olympisch vuur brandt hier al sinds 1964 en door deze overeenkomst met Discovery Networks Benelux komen daar nu nog minstens vier jaar bij. Dit is goed nieuws voor het Nederlandse publiek en voor de Nederlandse sport. De NOS is immers de enige omroep in dit land die álle Nederlandse sporten op de voet volgt, dag in dag uit, ook als het geen Olympisch jaar is. Maar omdat wij altijd het hele verhaal willen vertellen, is het cruciaal dat we er ook zijn als het om Olympische medailles gaat. Dat kan nu. Komende zomer in Rio, maar ook straks in 2018 en 2020, precies zoals het publiek van ons gewend is.”

Streaming
Rechtenhouder Discovery Networks Benelux houdt per Spelen twee sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen, waaronder het ijshockeytoernooi tijdens de Spelen van 2018. Hiervan – en van de andere drie nog nader te bepalen sporten – mag de NOS dan wel ruime samenvattingen uitzenden. Discovery Networks Benelux houdt daarnaast de streamingrechten exclusief. De NOS kan op de eigen digitale platformen, waaronder NOS.nl en de NOS-app, wel gewoon alles uitzenden wat ook op televisie te zien is, live en in samenvatting.

Deel dit artikel