NOS wint SpinAwards voor digitale innovatie

NOS wint SpinAwards voor digitale innovatie

De NOS is gisteren tweemaal in de prijzen gevallen tijdens de grote SpinAwards Night, een prijzenfestijn gericht op de digitale wereld.

De Grand SpinAward voor de voortuitgang in digitaal denken en creativiteit bij het ontwikkelen van concepten werd dit jaar aan de NOS toegekend. Volgens de jury viel de NOS op door innovatie en doorzettingsvermogen op digitaal gebied en door opvallende redactionele producties over depressie en telefoonverslaving die de journalistiek als geheel naar een hoger plan tillen. De maatschappelijke impact en storytelling van deze specials werd nadrukkelijk geprezen.

Goud was er in de categorie Content voor ‘Onder de duim, hoe je telefoon jou in z’n greep houdt’. De collega’s van NOS op 3 en Digitale Media die bij de SpinAwards Night in de Escape in Amsterdam aanwezig waren, verwoordden het als volgt: “Dit is een prachtaanmoediging voor interactieve journalistiek, een vorm waar Digitale Media en wij enorm in geloven. Het stelt het publiek in staat maatschappelijke thema’s beter te begrijpen en zich te verplaatsen in een ander. Heel vet dat die impact nu erkend wordt.”

In totaal werden voor diverse categorieën 19 gouden, 21 zilveren en 1 Grand SpinAward uitgereikt.

Deel dit artikel